HARTVERSCHEUREND NIEUWS: 'EREDIVISIE-ICOON STOPT NA RUIM 500 WEDSTRIJDEN MET PROFVOETBAL'

Bram van Polen is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer, zo weet het goed ingelichte ForzaPECZwolle woensdagavond te melden op X. Het icoon van de Zwolse club heeft aan de beleidsbepalers laten weten dat hij aan het einde van dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen gaat hangen.

De 38-jarige rechtsback twijfelt al langer over stoppen als profvoetballer. Tegenover ESPN liet Van Polen zich hier al meermaals over uit, maar een definitief einde van zijn loopbaan lijkt nu écht nabij. ForzaPECZwolle, een supportersplatform van de Blauwvingers, weet dat de verdediger heeft aangegeven dat hij na de laatste speelronde afzwaait bij de nummer dertien van de Eredivisie.

Van Polen is al sinds seizoen 2007/2008 (!) speler van PEC en speelde al 510 wedstrijden in het shirt van Zwolle. Uitgerekend tegen Go Ahead Eagles trok Van Polen voor de vijfhonderdste keer het wedstrijdtenue van de Blauwvingers aan. Ook dit jaar is de Nijkerker een vaste waarde in het elftal van Johnny Jansen. De rechtsback kwam 28 keer in actie.

Hans Kraay junior dacht zo’n twee maanden geleden ‘honderd procent zeker te weten’ dat Van Polen zijn contract met één jaar zou verlengen. De verslaggever van ESPN meldde bij Goedemorgen Eredivisie dat de routinier tot zijn veertigste door wilde gaan met profvoetbal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez: ‘Je hoort nu: hij is een verschrikkelijke jongen, er valt niet met hem te werken’

Kenneth Perez: 'Het is natuurlijk jammer dat je een speler contracteert een dag later hoort: wat een vervelende...'

2024-04-18T07:11:08Z dg43tfdfdgfd